dissabte, 17 de desembre del 2011

EL PODER DE LA PARAULA


El poder de la paraula

Les persones esteim cada dia sotmesos a un ritme de vida estressant, noltros mateixos seguim la roda de lo que està establert, la mateixa societat ens ho imposa, moltes vegades és difícil de rompre, ara per amunt, ara per avall, i ens oblidem de les coses petites que ens ofereix la vida, aquelles que ens omplen interiorment i ens alimenten l'ànima. Una d'aquestes petites, jo diria més bé grans coses, són les paraules.
Les paraules són pont i camí per conèixer l'altre, per descobrir i, com no també, són el vehicle per arribar a noltros mateixos. A més, ens brinden l’oportunitat de poder transmetre els nostres sentiments, les nostres inquietuds, de contar les nostres experiències, de desfogar-nos. També ens ajuden a donar un sentit a la vida i, gràcies a elles, trobar el significat del món en que vivim. Les paraules són un regal quan tens la sort de tenir un diàleg sincer, quan escoltes atentament i hi hagi voluntat de que t'arribin profundament. Tenen un poder que va més enllà, ens poden dir el nom de la persona estimada, els llocs on vam passar la nostra infància o, simplement, escoltar la nostra cançó, ens poden transportar pel camí de la nostàlgia i dels records. Les persones no som com els pardalets que s’alimenten de pa i aigua, també necessitem carinyo, que podem rebre amb les paraules.
Existeixen paraules senzilles i amables que poden fer que comencem el dia amb ganes i ens facin sentir bé, simplement un "bon dia, com estàs avui?”, un "hola", un "adéu" un "gràcies", un "per favor", un "t’estim", són paraules necessàries que alimenten el nostre interior, i que moltes vegades oblidem o donam per suposat. Una veu amable i sincera te més poder i és més terapèutica que qualsevol medicament, un gest i un to de veu ens poden canviar d’humor a l'instant. Les paraules ens poden produir un somriure, una alegria, també tristesa i llàgrimes. Arriben a ser tan miraculoses que tenen el poder d’alleugerir mals, de contrastar dubtes, de poder transmetre ràbia i culpes, i també de cicatritzar ferides i de poder compartir pors. Pensem en calma i serenitat i tinguem en compte les persones que tenim al nostre voltant, les que estimen, que valoren les coses simples del dia a dia, i que ens comuniquem amb elles amb simples, però poderoses, paraules. Ja ho diu l’escriptor i filòsof mallorquí Ramon Llull: "La paraula és l’arma més poderosa del món".
                                              Rosa Seguí Seguí.                      

1 comentari:

  1. Nuria Adrian Serra
    SEGUEIX AIXÍ QUE TENS UN POTENCIAL DINS DE TU QUE TOTS VOLEM CONÈIXER. BESOS I BON NADAL

    ResponElimina